Salgótarján

2018.02.23. 10:55

A mozgáskorlátozott-parkolóban tárolták a homokot

Egy olvasónk figyelt fel arra, hogy a Mackóvár óvoda felújítását végző munkások a Kistarján út 4. szám alatt található mozgáskorlátozott-parkolóban rend­szeresen homokot tárolnak.

P. K.

Az arra jogosultak helyett így az utóbbi időben folyamatosan egy kupacnyi homok „parkolt” a helyszínen. A szerkesztőségünkhöz érkezett észrevételből kiindulva kerestük meg kérdéseinkkel Szatmáry Zsoltot, a városüzemeltetési iroda vezetőjét, aki szinte azonnal reagált a fennálló problémára.

– Sajnálatos módon az ominózus homokkupac valóban az Arany János úti óvoda építési munkálataival összefüggésben került a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyre. Építőanyag ideiglenes lerakására vagy tárolásá­ra a kivitelező nem kapott és nem is kaphatott volna engedélyt az említett helyszínen. A bejelentést követően kollégáim figyelmeztették az ott dolgozókat és a cég vezetőjét is az út nem közlekedési célú igénybevételéhez igazodó szabályok betartására – tájékoztatott az irodavezető.

Olvasónk felhívta a figyelmet arra is, hogy az érintett részen sokszor okoz gondot mozgáskorlátozottként parkolni, mivel elég gyakran illetéktelenek foglalják el az e célra kijelölt parkolóhelyeket.

Az irodavezető elmondta: a jogtalan használókat csak helyszíni ellenőrzéssel tudják kiszűrni. Amennyiben ennek során a sofőr a helyszínen tartózkodik, felszólítják őt a szabálysértés megszüntetésére és tájékoztatják a jogszabályban leírtakról. Ám, ha a gépjárművezető nem érkezik meg, akkor távolléti helyszíni bírságban részesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában