Lebukott!

2018.02.16. 20:35

Cserben hagyta az elgázolt gyermeket

A Balassagyarmati Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat egy 39 éves gyöngyösi férfival szemben, aki elütött egy kerékpározó kislányt, majd elhajtott a baleset helyszínéről.

A 39 éves vádlott 2017. augusztus 31-én délután Érsekvadkerten kistehergépkocsiját vezette, amikor egy útkereszteződésben figyelmetlensége miatt nem adott elsőbbséget egy, a védett úton egyenesen haladó kerékpáros gyermeknek, ezért alacsony sebességgel elütötte őt.

A férfi ezután kiszállt az autóból, odament az úttestre esett tizenkét éves kislányhoz, akinek a térde vérzett és a bal karját sírva fájlalta. Megkérdezte tőle, hogy lett-e valami baja, azonban mentőt nem hívott, orvoshoz nem vitte el, csupán megigazította a kerékpár megrongálódott kosarát, majd visszaült a járműbe és elhajtott a baleset helyszínéről, így nem nyújtott tőle elvárható segítséget az általa okozott közlekedési baleset következtében megsérült személynek.

A kislányt az egyik szomszédjuk kísérte haza, majd édesanyja kórházba vitte, ahol a gyermek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseit ellátták.

A balesetet okozó, akkor még ismeretlen férfi gépjárművét a település térfigyelő kamerájának felvételei alapján rövid időn belül azonosították, az elkövető így került rendőrkézre.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben a vádiratában pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművezetéstől eltiltását indítványozta.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kiemelt fotónk illusztráció, Pixabay

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában