Díjazás

2024.04.10. 17:20

Minimál: kiosztották a fotópályázat díjait Salgótarjánban

Az idén éppen hatvan esztendeje, hogy megalakult a napjainkban is folyamatosan és eredményesen működő Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület. Ezen alkotóközösség munkaformái között évek óta jelen vannak a szakmai pályázatok: országosak, regionálisak és saját hatáskörben meghirdetettek. Az utóbbiak közé sorolandó az a megmérettetés is, amelyet Minimál címmel írtak ki, és amelynek a minap volt az eredményhirdetése.

Csongrády Béla

A díjazottaknak Homoga József klubelnök adta át az elismerést

Forrás: Beküldött

Fotó: Varga Tamas

A díjak átadása előtt Homoga József fotóművész, klubelnök ismertette a pályázat általános jellemzőit. Utalt arra, hogy a korábbiakban például Fény és árnyék, A köd, a Mozgásban, a Párban, a Mindennapi eszközeink vagy Street fotó címmel hirdettek meg pályázatokat, s mindegyiknek az volt a célja, hogy megmozgassa a résztvevők fantáziáját, próbára tegye képességeiket, felkészültségüket. 

Több mint háromszáz pályamű érkezett

Erre törekedtek a legutóbbi esetben is, de úgy tűnik, a minimálfotózás ismérveinek értelmezésében nemcsak a benevezettek, hanem a bírálók között is voltak nézetkülönbségek. Ennek ellenére örvendetes, hogy 23-an – döntő többségükben salgótarjániak – küldtek be 325 digitális pályaművet.  A szakemberek – a miskolci Koós László és Tasnádi Tamás, valamint az egri Demeter Pál – alkotta zsűri döntése értelmében a következő eredmények születtek. Különdíjban részesült Preisler Zsolt, illetve Szabó Péter, harmadik lett Szeberényi András, a második helyen pedig Földi Tímea végzett. Az első helyezést Kövesligeti István érdemelte ki. A díjakat Homoga József adta át. 

Átbeszélik a tapasztalatokat

Az elnök zárszavában bejelentette, hogy a pályázat tanulságait a második félévben az egyik heti klubfoglalkozáson fogják majd feldolgozni, azaz megbeszélik, hogy a minimalizmus mit jelent a képek tartalmára, illetve stílusára vonatkozóan. Az elfogadott alkotások a József Attila Művelődési Központban, a fotóklub galériájában rendezett kiállításon tekinthe­tők meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában