Kegyelet

2024.04.03. 09:44

Hadisírok ápolásával tisztelegtek az elesett hősök emléke előtt a nógrádi katonák

A tavasz beköszöntével szűkebb hazánk katonái nyolc hadisír és két emlékmű környezetét tették rendbe a közelmúltban.

Veres Edina

Karancskesziben is tisztelegtek a rendbe tett sírnál

Fotó: Beküldött

A Nógrád vármegyei illetékességű 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda (11. HTI) csatlakozott az országos tavaszi hadisír-karbantartáshoz, amely keretén belül több 1848/49-es hadisírt és emlékművet is rendbe tettek szűkebb hazánkban.

A 11. HTI portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint, az elmúlt hetekben a toborzóiroda egyenruhásai az Magyar Honvédség 3. Területvédelmi Ezred 25. Területvédelmi Zászlóalj katonáival közösen egyebek mellett a falevelek összeszedésével, illetve a bokrok benyúló ágainak gyérítésével tettek rendezetté hadisírokat Karancskesziben, Nagylócon, Szügyben, Somoskőn, Pásztón, Csécsén és Pusztaberkiben. Ezt a feladatot ez utóbbi településen, illetve Balassagyarmaton egy-egy emlékmű környezetében is elvégezték. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy a karbantartási tevékenység befejeztével a hadisírokra mécseseket, az emlékművekre koszorút helyezek el a munkálatokban résztvevő katonák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában