Véradás

2024.04.01. 16:10

A hosszú hétvége után fontos a véradás: számos alkalom kínálkozik Nógrádban

Fontos, hogy a hosszú hétvégét követően minél többen adjanak vért, így biztosítva a vérkészletek egyensúlyát. A húsvéti ünnepeket követően számos helyen tűszúrásra nyújthatják karjukat a segíteni szándékozók szűkebb hazánkban.

Gulyás Edina

A húsvéti ünnepeket követően számos helyen tűszúrásra nyújthatják karjukat a segíteni szándékozók

Forrás: Archív fotó: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A vér semmi mással nem pótolható, ezért fontos, hogy a húsvéti hosszú hétvégét követően se feledkezzünk meg azokról, akiknek szükségük van a vérkészítményekre. A véradásszervezésben dolgozó szakemberek számos alkalmat biztosítanak a segítségnyújtás eme formájára az ünnepet követő napokban is.

Április 2-án, kedden a Salgótarjáni Területi Vérellátóban hosszabbított nyitvatartással, 8 és 18 óra között várják a donorokat. Másnap a megyeszékhely Balassi Bálint Könyvtárában 15 óra 30 perctől egészen 17 óra 30 percig nyújthatják karjukat a véradók. Április 4-én, csütörtökön 13 és 18 óra között pedig Érsekvadkerten, az ifjúsági házban tehetik meg ugyanezt. A hét utolsó munkanapján, pénteken 14-től 15 óra 30 percig Endrefalván, 17 és 19 óra között pedig Ludányhalásziban a művelődési házban lehet vért adni.

– Aki teheti, illetve egészséges, jöjjön el a fenti alkalmak valamelyikére, és vegyen részt önkéntes véradáson, hogy megfelelő mennyiségű, valamint minőségű vérkészlet álljon rendelkezésre – fogalmazott Tóthné Simon Andrea, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének munkatársa. – Aki szeretne jönni étkezzen, fogyasszon sok folyadékot és a személyes iratait is hozza magával!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában