Madárház

2024.04.03. 18:12

Fészkelő madarak védelméért fogtak össze Vizsláson

Vizslás több pontja gazdagodott a madárházzal a közelmúltban.

Veres Edina

Sándor József, a település polgármesetere Facebook-oldalán számolt be arról, hogy nemrég tucatnyi madárházat szereltek fel a községben. Az óvoda udvarára, az orvosi rendelőhöz, a játszótérre és a bányász emlékműhöz is jutott a szárnyasok számára készült kis házikóból.

„Ezzel próbálunk védelmet és kényelmet biztosítani a nálunk fészkelő cinegéknek és egyéb fajoknak. Köszönöm dr. Imre István ötletét, Forgó Zoltán munkáját, valamint Czinege István, Kanyó Csaba és Csombor Vera közreműködését” – olvasható a polgármester bejegyzésében, amelyből az is kiderült, hogy az óvodába nem csupán madárházat helyeztek ki. Mint azt Sándor József írta, az óvodások egy madárlest is kaptak a közelmúltban, illetve a konyhakertez szükséges eszközöket is biztosították már az intézmény számára. A cél, hogy ezzel is népszerűsítsék a környezetbarát szemléletmódot a legfiatalabb korosztály körében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában