Választás 2024

2024.04.17. 11:55

Becsó Zsolt: a baloldal útja a semmibe vezet

A kelet-nógrádi térség országgyűlési képviselője szerint vesztes városból vesztes várost csinált Fekete Zsolt és Huszár Máté.

Nool.hu

A salgótarjáni környezetszennyezési ügy kirobbanását követően (mint ismert, Fekete Zsolt polgármester és a júniusban helyette induló Huszár Máté megyei MSZP-elnök valótlanul vádolt meg egy kft.-t, a cég pedig jogi lépéseket is kilátásba helyezett – a szerk.) a Facebookon is megosztotta véleményét Becsó Zsolt (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő a baloldali városvezetés kompetenciáit és teljesítményét illetően.

„10 év baloldali vezetés után megérett az idő a változásra. Sajnos ki kell jelenteni, hogy Huszár Máté asszisztálásával  vesztes városból egy vesztes várost sikerült (a jelentős kormányzati támogatás ellenére) csinálni a baloldali élcsapatnak. Nincs értelme ezek után azon az úton tovább menni, ami a baloldal útja és a semmibe vezet. Nincs újabb 5 éve a semmittevésre a városnak. Itt az idő, hogy egy új Salgótarjánt építsünk!” – írta Becsó Zsolt.

Az acélgyári terület pusztulása az önkormányzat felelőssége

A képviselő korábban a környezetszennyezési botrány kapcsán úgy fogalmazott: „A Modern Városok Program azt a lehetőséget is megadta a város vezetésének, hogy a barnamezős területek megvásárlására, majd rekultiválására is sor kerülehett volna. Botrányos alkalmatlanságuk miatt erre nem került sor. Arra is képtelenek voltak, hogy megoldást találjanak arra, hogy a város tudja megvásárolni a felszámolótól az acélgyár területét. (...) Most újra ellenállást hirdetnek, személyeskednek, és saját felelősségüket elleplezve támadást indítanak. Nem számít semmi, csak a hatalom megtartása.”

Kedden a helyi védelmi bizottság is összeült a történtek kapcsán, az ülésen pedig az egykori acélgyári területen működő cégek kapcsán elhangzott, hogy „a telepengedély kapcsán felügyeletre és intézkedésre jogosult salgótarjáni önkormányzat – az állami hatóságokkal ellentétben – mindeddig nem tett intézkedéseket, a város polgármestere még nem járt a helyszínen”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában