Nool.hu videó

2024.03.22. 11:02

Víz világnapja: különleges programokban úsztak a karancssági diákok (fotók, videó)

A víz világnapja alkalmából egész héten e téma köré szerveződtek a programok a Karancssági I. István Általános Iskolában.

Gulyás Edina

A karancssági iskolában egy egész hetet szenteltek a víz fontosságának

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Az előző évekhez hasonlóan idén is programok és feladatok sora hívta fel a karancssági diákok figyelmét a víz fontosságára és megóvására.

– A hetet az iskola díszítésével kezdtük. Minden tanuló rajzolt egy halat, amit kiszínezett és kivágott. Az alkotásokat feltűztük az aulában lévő függönyre, amin végül 163 halacska úszkált együtt – tájékoztatta portálunkat Bardóczi Noémi, az intézmény pedagógusa. Mint mondta, egyéni feladatként a diákok részt vehettek a vízivás kihívásban, aminek lényege, hogy az üdítők és más cukros levek helyett ezekben a napokban csak tiszta víz kerülhetett a kulacsokba. Ezen kívül rajzpályázatot is hirdetettek, az idei szlogen – víz a békéért – jegyében.

A vizek fontosságáról beszélgettek

– Több tanórán is videót néztek a gyerekek, majd a vizek fontosságáról beszélgettek – vette át a szót Deák Angéla, pedagógus, főszervező. – Az osztályok közös feladata pedig egy koreográfia begyakorlása volt a Baby Shark című ismert gyerekdalra. A produkciókat csütörtökön mutatták be az iskola közössége előtt.

Ezen a napon Hasznosi Márk, a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum munkatársa volt az intézmény vendége, aki az Ipoly élővilágáról tartott előadást. A szünetekben gyümölccsel ízesített vizet kínáltak a vízbárban. A pedagógusok arról is beszámoltak, hogy az az osztály, amely az első helyet szerezte meg a táncversenyben, pizzapartin vehet majd részt. A többiek pedig édességet kapnak, ahogy a rajzpályázat nyerteseit is jutalmazzák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában