Fejlesztés

2024.03.10. 10:58

Ovi-foci pályán rúghatják majd a bőrt a legkisebbek Ságújfaluba

Ovi-foci pályát alakít ki Ságújfalu önkormányzata a helyi óvodásoknak, a beruházást 16 millió forintból valósítják meg. Az összeg felajánlásokból gyűlt össze.

Gulyás Edina

Az elmúlt években, több nyertes pályázatnak köszönhetően, mintegy 100 millió forintból újították fel a Makkocska Óvodát Ságújfaluban. Elkészült az energetikai korszerűsítés, megújult a konyha- és az óvoda épülete, valamint a játszóudvar is. Az önkormányzat most egy kisméretű műfüves pálya kialakítását szeretné megvalósítani.

– Az óvodában nincs tornaszoba, így rossz idő esetén a sportfoglalkozásokat a csoportszobában, annak kiürítését követően tudják megtartani. Mivel arra nincs elegendő forrásunk, hogy tornaszobát építsünk, így az intézmény melletti ingatlan udvarában egy nyolcszor tizenhat méteres műfüves pályát alakítunk ki. Az ehhez szükséges 16 millió forint felajánlásokból gyűlt össze – tájékoztatta portálunkat Szentes Attila polgármester.

Mint mondta: a tervek szerint a beruházás hamarosan kezdetét veszi, reményeik szerint június végén, a település védőszentjének, Szent Lászlónak az ünnepén már át is tudják azt adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában