Fejlesztés

2024.03.20. 07:20

Nem épülhet meg a termelői piac Romhányban

Nagy szívfájdalma a község önkormányzatának, hogy egyelőre nem épülhet meg a termelői piac Romhányban, holott komoly igény volna rá.

Hegedűs Henrik

Újra próbálkoznak egy pályázattal a piacnyitás érdekében

Forrás: Illusztráció/Pexels

Vezér Attila a település polgármestere korábban többször nyilatkozott már portálunkon ebben a témában, illetve személyes terepszemlét is tettünk a helyszínen. A falu központi részén, az élelmiszerbolt szomszédságában egy üresen álló épület lebontásával, illetve a közvetlen környék rendezésével ideális terület kínálkozott a leendő piac számára, ráadásul az autóknak is akadt volna elegendő parkolófelület. 

Romhányban több helyen kínálják rendszeresen a portékáikat az árusok, amivel nem egyszer fennakadásokat okoznak a gépjárművek közlekedésben, ezért teljesen észszerűnek találták a kereskedők egy pontra tömörítését. 

Az önkormányzat annak rendje és módja szerint beadta pályázatát a Magyar Falu Programba, ám az elutasításra talált. 

Vezér Attila elmondta, nem adják fel, újra próbálkoznak, hiszen egy olyan nagyságrendű település, mint Romhány egyértelműen megérdemel egy korszerű termelői piacot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában