Korszerűsítés

2024.03.18. 10:35

Lecserélik a székeket a romhányi művelődési házban, de más fejlesztés is szükséges

Több területen is nélkülözhetetlen fejlesztésekre szorul Romhányban a Bereczki Máté Művelődési Ház. Elsőként a nagyterem székeit cseréli le az önkormányzat.

Hegedűs Henrik

Vezér Attila, a nyugat-nógrádi község polgármestere portálunk érdeklődésére ecsetelte, a különféle rendezvények látogatói az elmúlt időszakban folyamatosan jelezték, egyre kényelmetlenebben érzik magukat, ha leülnek a székekre, amelyek közül nem egy-kettő valósággal recseg-ropog alattuk. A falu önkormányzata éppen ezért döntött a lecserélésükről. A műveleteket kétmillió forintos saját költségből finanszírozzák, ez mintegy százötven-száznyolcvan modern bútorzat beszerzését jelenti.

A polgármester hozzátette, az épület más pontjain is elengedhetetlen a korszerűsítés, ami érintené a fűtési rendszert, a teljes világítást, valamint a mosdó felújítását. Ezekre a munkálatokra azonban nem rendelkeznek kellő önerővel, így a jövőben árgus szemmel figyelik majd a pályázati kiírásokat, és ha megfelelő központi támogatási forma akad, igyekeznek azonnal „lecsapni” a lehetőségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában