Villámárvíz

2024.03.06. 07:54

Nélkülözhetetlen a vízelvezető rendszer felújítása Patakon

A későbbi villámárvizek elhárítása érdekében feltétlenül szeretné megoldani a belterületi csapadékvíz-elvezető árokrendszer rendbetételét a pataki önkormányzat.

Hegedűs Henrik

Fekete Tibor, a település polgármestere a részleteket ismertetve kifejtette: a falunak bőven akadnak olyan területei, amelyek egy-egy komolyabb esőzés alkalmával veszélyeztetettebbek, ott rövid ideig tartó villámárvizek is kialakulhatnak. Ilyen például az Ipolyvece felé eső falurészen a Kossuth utca felső szakasza, de a központi terület egyes pontjait is igencsak megviselik az extrém időjárási körülmények.

Hozzátette továbbá: mivel erre a célra saját pénzügyi forrás nem áll rendelkezésre, ezért az önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírására, hogy mielőbb megoldhassák a régóta húzódó gondokat, és a központi támogatás felhasználásával a leginkább érintett pontokon kitisztíthassák az árokrendszert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában