Állattámadás

2024.03.21. 19:55

Mészárlás: vérbe fagyott báránytetemeket találtak a salgótarjáni tanyán (+18)

Mészárlás volt Zagyvaróna egyik tanyáján a napokban, ahol idén eddig több mint harminc bárányt öltek meg a kóborló kutyák. A tulajdonos sokkoló fotókat is küldött a mészárlás helyszínéről.

Nagy Orsolya

Forrás: MW

Hosszú hónapok óta kutyák gyilkolják a bárányokat az egyik zagyvarónai tanyán. Horváth Szilvia, a tanya egyik tulajdonosa portálunknak megdöbbentő történetet mesélt a mészárlás kapcsán.

Mészárlás, bárány
Folyamatos a báránymészárlás a tanyán
Forrás: Beküldött fotó

– Csak idén januárban és februárban összesen 31 bárányunkat mészárolták le a kutyák. A napokban újabb támadás érte az állatokat. Ezúttal három kisbárányt öltek meg, kettőnek pedig megroppantották a gerincét. Ők még élnek, de ki tudja, meddig. Tarthatatlan most már ez az állapot! – mondta elkeseredve Horváth Szilvia. Hozzátette: a tíz hektáros tanya körbe van kerítve, több kamerafelvétel is készült, amelyeken jól láthatók, hogy a kutyák megölik az állatokat.

Hogyan kerülhető el egy újabb mészárlás?

Horváth Szilvia arra is kitért, hogy már nem tudják, kihez forduljanak. Több alkalommal szóltak a rendőrségnek, de csak akkor lehet tenni valamit, ha a tulajdonosok, vagy esetleg állatvédő egyesület tagjai megfogják a kutyát és megtalálják a gazdáját. Az ebeken egyébként nyakörv is volt, tehát feltételezhető, hogy nem gazdátlanok, azaz háztól szökhetnek "vadászni".

A tanya tulajdonos azt is elmondta, hogy korábban sintér is volt a környéken, de ők egy kutyát sem találtak. Vadásztársaságot is értesítettek már, ugyanis arra is volt példa, hogy széttépett szarvasokat találtak a közelben. Emellett helyeztek már ki élve fogó csapdákat és dögöt is, de csak az élő állatra vadásznak a kutyák és általában hajnali 2-3 óra körül.

Sorra támadják meg a tanyasi jószágokat

Szilvia felidézte portálunknak, az is előfordult, hogy házi tyúkokat öltek meg a kutyák, de kis csikóról is kellett már lelökni az ebeket. A család tehetetlen és szinte minden hónapban történik ilyen eset. Már nem tudnak kihez fordulni, ráadásul visszamenőleg is több millió forintos kárt okoztak az ebek a kerítés megrongálásával és az állatok meggyilkolásával. A tanya tulajdonosait nem csak anyagilag viseli meg ez a helyzet, hanem lelkileg is. 

Mészárlás, támadás, kutya, bárány
A támadásoknál kutyákat rögzített a kamera
Forrás: Beküldött fotó

Segítenének az állatvédők

Szerencsére van, aki igyekszik segíteni nekik. Paróczai Katalin, a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület tagja Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet a történekre. Kifejtette: a gazda mindent meg tesz az állatai védelmében, de ezek a kutyák most már több alkalommal áttörték a kerítést, és ölték le az állatokat. Arra kérte az embereket, ha valaki felismeri a két kutyát, és tudja a gazda kilétét, akkor keresse fel az egyesületnél őt. Bárki állatai veszélyben lehetnek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában