Megemlékezés

2024.03.12. 11:00

Emléktáblát is avatnak Vizsláson a forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából

Emléktábla avatással egybekötött koszorúzással tisztelegnek a vizslásiak az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt.

Veres Edina

Ünnepi megemlékezéssel egybekötött koszorúzást és emléktábla-avatót tart Vizslás község önkormányzata az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére. Sándor József, a település polgármestere Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az esemény március 15-én, pénteken 14 órától a helyi művelődési házban kezdődik. A bejegyzésben úgy fogalmaztak: a program részeként a polgármesteri köszöntőt követően a helyi Bóbita Óvoda növendékei kedveskednek műsorral a megjelenteknek, akik az Aba Sámuel Általános Iskola diákjainak Föltámadott a tenger című műsorát, illetve a Vizslási Harmat Néptáncegyüttes előadását is megtekinthetik. Ezt követően a részvevők közösen vonulnak majd át a templomhoz, ahol az emlékműnél kihelyezett táblát felavatják. 

Sándor József posztjából végül az is kiderült, hogy a koszorúzás után a vizslási Őszikék Nyugdíjas Klub tagjai, valamint az óvodások és iskolások kitűzik a kézzel készített virágaikat és zászlóikat az emlékműnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában