Fejlesztés

2024.02.08. 15:50

Öt évtizedes áldatlan állapotot szüntetnek meg a pataki ravatalozó környékén

Az idei év egyik legfontosabb feladatának tekinti a pataki önkormányzat a falu ravatalozójának felújítását. A több mint ötven éves épület korszerűsítése nélkülözhetetlen.

Hegedűs Henrik

Fekete Tibor, a község polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta: a közelmúltban adtak be pályázatot a létesítmény modernizálására, és a visszajelzések szerint rendkívül jó esély kínálkozik, hogy megfelelő központi forrásokat kapnak majd még az idei év első felében a kivitelezés elvégzésére, méghozzá a Magyar Falu Program keretein belül.

Az épülethez lényegében az 1970-es évek eleje óta nem nyúltak, és egyre méltatlanabb körülmények között búcsúztatják a családok az elhunyt szeretteiket. A polgármester tájékoztatása szerint a felújítás során szeretnék megnövelni a belső területet, ezzel mintegy negyven négyzetméterrel több fedett felülethez jutnak, így megoldhatóvá válik a a külső- és belső szertartások elvégzése egyaránt. Hasonlóképpen a ravatalozóhoz vezető, igen rossz állapotú, nagy kőlapokból álló járdát is felszámolják, és az új burkolattal biztonságosabbá válik az épület megközelítése.

Fekete Tibor hozzátette továbbá: a mintegy 12 millió forintos összegbe kerülő felújítást az elképzeléseik szerint még idén ősz elejéig befejezhetik, ezzel pedig az egyik legégetőbb feladatra találnak orvoslást Patakon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában