Szolgáltatásbővítés

2023.09.25. 09:28

Szociális és kulturális feladatokat is ellát az új pataki falubusz

Nemrégiben kapta meg falubuszát a pataki önkormányzat. Az új járművet egy szentmisét követően a helyi plébános is megáldotta.

Hegedűs Henrik

A falubusz a jövőben egyaránt szolgálhat szociális, kulturális és sportcélokat is

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Hosszú hetek várakozása után a közelmúltban gördült be a polgármesteri hivatal udvarára az új pataki falubusz. Fekete Tibor, a település polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta: mivel a kormányzat az elmúlt időszakban kibővítette a jogosultak körét, és immár az ezer lélekszám alatti falvak igényelhetik a járművet, így itt is beadták a pályázatot a Magyar Falu Programra, amit az értékelők most bíráltak el kedvezően.

– Nagyon örülünk, hogy ezáltal is tovább szélesíthetjük a lakosságnak nyújtandó szolgáltatásainkat – hangsúlyozta a polgármester. – A falubusz a jövőben egyaránt szolgálhat szociális, kulturális és sportcélokat is. Elszállíthatják vele például az időseket a balassagyarmati kórház szakrendeléses vizsgálataira, segédkezhet az óvodások és az iskolások kirándulásainak a biztosításában, esetleg elvihetik vele a gyerekeket színházlátogatásra, illetve a sportegyesület labdarúgói is használhatják majd azt, ha idegenbe mennek bajnoki mérkőzést játszani. Nem kérdés, hogy folyamatosan mindennapos lesz a „leterheltsége” az új eszközünknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában