Nyaralás

2024.02.26. 17:28

Nógrádiak, figyelem! – már most érdemes lefoglalni a nyári utazást

Bár a nyár még messze van, ugyanakkor sokan már most megszervezik a külföldi utazást, hiszen kora tavasszal kedvezményes áron lehet hozzájutni egy-egy nyaraláshoz.

Nagy Orsolya

Folyamatosak az érdeklődések a különféle utazások iránt szűkebb hazánkban is. Közkedveltek a körutazások, a városlátogatások, de a tengerparti nyaralások is.

Stec Magdolna, salgótarjáni utazásszervező portálunk érdeklődésére elmondta: nagyon sokan szeretnek elutazni külföldre, hogy feltöltődjenek, ráadásul egyre népszerűbbek a hosszabb utak. Sokan foglalnak ugyanis tíz napos utazást, de van, aki akár két hétre is elmegy kikapcsolódni.

– Nincs jelenleg olyan ország, amelyre azt mondhatnám, hogy a legkedveltebb úti cél. Nagyon szeretik Törökországot, de népszerű Görögország, Spanyolország és Olaszország is. Emellett Egyiptom is közkedvelt annak ellenére, hogy a közelben háború zajlik – fogalmazott az utazásszervező.

Hozzátette: a kisebb körutak közül szeretnek például Lengyelországba, Szlovéniába, de Olaszországba is utazást foglalni. Ezek autóbuszos utak, amelyek szintén népszerűek és pénztárcabarát is, hiszen olcsóbbak mint a repülős utak. Emellett pedig az egzotikus utakra is van igény, amelyek közül manapság igen felkapott Omán.

Stec Magdolna arra is kitért, hogy a nyaralások az elmúlt évekhez képest csak némileg emelkedtek, kis mértékben.

Mint mondta: érdemes még most foglalni utazást, hiszen ezekben a hetekben sok az előfoglalási kedvezmény. Az, hogy hány százalékkal lehet olcsóbb egy nyaralás, azt az utazási irodától függ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában