Hajrá, Salgótarján!

2024.02.21. 13:50

Egy boldogabb Salgótarjánért dolgozik az elhivatott lokálpatrióta

Kreicsi Bálint vállalkozása és közösségi szerepvállalásai révén az elmúlt években is sokszor bizonyította már, hogy szívén viseli Salgótarján sorsát. A Hajrá, Salgótarján Egyesület elnökeként olyan célokat tűzött ki maga elé, melyekkel erősítheti a városlakókban azt az érzést, hogy Salgótarjánban is lehet boldogan élni. Egy elhivatott lokálpatriótával beszélgettünk.

Palchuber Kinga

Kreicsi Bálint

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

– Kérem, meséljen röviden a családjáról, a munkájáról! Ki is az a Kreicsi Bálint? 
– Ezer szállal kötődöm Salgótarjánhoz! Itt nőttem fel, a feleségemmel is a városban alapítottunk családot. Három csodálatos gyermeket nevelünk, akikre már most nagyon büszkék vagyunk. A munkámat tekintve a Nordtechnik Kft. ügyvezetője vagyok, mely több mint 30 éve családi vállalkozásként működik Salgótarjánban.

– Sikeres üzletember, férj és családapa, de a ralizás is nagy szerelme. Mikor fertőzte meg önt ez az adrenalintól fűtött világ?
– Vicces, de az egész történt valójában a biciklizéssel indult. Már fiatalon megérintett a versenysport varázsa, de máig tagja vagyok a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesületnek is. A ralit tekintve tíz évig folyamatosan nyomtam a gázt, aztán a munka és a család mellett visszakapcsoltam a tempót. Jutott jó néhány siker e területen, de arra vagyok a legbüszkébb, hogy az egykori versenytársakkal máig barátként tudunk találkozni. 

Minél több mosolygós arcot szeretnének látni

– A főtér Salgótarján feliratát a Nordtechnik Kft. ajánlotta fel a városnak. Mindig is szívügyének tartotta a megyeszékhely sorsát?
– A munkám során rengeteg külföldi és hazai településen megfordultam már, s szinte bárhol jártam, a látványos feliratok mindig szembejöttek. Úgy hiszem, a városok identitásához hozzátartoznak a neveket rejtő objektumok. Olyan ez, mint az ajtókon a névtábla: akár kint van, akár nincs, akkor is ugyanazok az egyének lakják, de előbbivel mégis elegánsabb hatást kelt. 

Két éve cégünk alapításának 30. évfordulóját, míg Salgótarján 100. születésnapját ünnepelte, mely jó alkalom volt arra, hogy meglepjük a helyieket egy maradandó, mindig látható ajándékkal. 

– Mi a célja a tavaly novemberben alapított Hajrá, Salgótarján Egyesülettel?
– Korábban is támogattunk már jótékonysági megmozdulásokat, versenyeket, sportegyesületeket és hagyományőrző rendezvényeket, ám sokan buzdítottak az elmúlt időszakban arra, hogy fogjunk össze a városért. Tevékenységünk fő célja, hogy minél több mosolygós arcot lássunk a jövőben Salgótarján utcáin.

– Advent idején a réti kereszthez szervezett túrát az egyesület. Önnek van kedvenc kirándulóhelye?
– Nagyon szeretünk a gyerekeimmel a Medves-fennsíkon gyalogolni és biciklizni, szerelmesei vagyunk a nógrádi tájnak. Újra és újra rácsodálkozunk, mennyire gyönyörű helyen élünk.

– Az ünnepi időszakban karitatív programok mellé is odaálltak. Mindig jellemző volt önre, hogy ott segít, ahol tud?
– Édesanyámtól és édesapámtól örökölhettem, hogy mindig igyekszem másokon segíteni. A karitatív ügyek mellé állva szeretném felhívni az emberek figyelmét arra, hogy adni igenis jó dolog. Olykor az is elég, ha egy szervezetnek csak segítünk a ruhaosztásban, de nincs ahhoz fogható érzés sem, amikor egy gyermeket sikerül boldoggá tennünk. 

Kíváncsiak a városlakók véleményére

– A Fidesz Salgótarjáni Szervezete, a Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Szervezete és a Hajrá, Salgótarján! Egyesület városi konzultációt hirdetett. Mire kíváncsiak?
– Lehetőséget szeretnénk adni a városlakóknak arra, hogy elmondják a véleményüket Salgótarján jelenlegi helyzetéről. A visszaküldött kérdőíveken keresztül csapatunk képet kaphat arról, milyen igényeik vannak a salgótarjániaknak. A sok egybecsengő választ pedig komolyan át kell gondolni, s olyan terveket alkotni, melyek egy boldogabb jövő felé vezetnek. 

– Egyre többen tudják önről, hogy megméreti magát a júniusi választáson. Mi motiválta akkor, amikor elvállalta, hogy az egyesület polgármester-jelöltje legyen?
– A sok biztatásnak hála már érzek magamban elég erőt és elszántságot, hogy Salgótarjánt elindítsam a fejlődés útján. Ehhez elengedhetetlen a jó csapatmunka és az összefogás, valamint az, hogy a helyiek lássák és érezzék, hogy nekünk fontos, mire vágynak a városban. 

Komoly munka áll előttünk, de izgatottan állok elébe! Azért dolgozunk, hogy mindenkit boldognak lássunk!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában