Húsvét

2024.02.18. 08:30

Idén is négynapos lesz a Hollókői Húsvéti Fesztivál

A szervezők a Hollókői Húsvéti Fesztivál honlapján számoltak be arról, hogy a négynapos fesztiválon ezúttal is gazdag folklór program, palóc gasztronómiai népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, illetve családi- és gyermekprogramok nyújtanak majd feledhetetlen élményeket a vendégeknek.

Lászlók Judit

Március 29. és április 1. között folyamatos program várja majd a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít bennünket az időbe.

A honlapon található információk szerint nagypénteken ingyenes lesz a belépés az Ófaluba, ahol egyebek mellett a húsvéti készülődés jegyében kézműves kirakodóvásár, tojásfestés, valamint előadások is várják majd az érdeklődőket a Dr. Román András Látogatóházban.

Nagyszombaton gasztronómiai és hagyományőrző programok lesznek az Ófalu udvaraiban. A napot a Keleti Szél Zenekar koncertjével zárják majd. Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a hagyományokhoz hűen szentmisével és feltámadási körmenettel kezdődik majd a program, illetve természetesen a húsvéti locsolkodás sem maradhat el a templomnál és az alsó kútnál.

Vasárnap a Dűvő Zenekar ad népzenei koncertet, míg hétfőn a Magyar Banda lép színpadra Hegedűs Bori és Caussanel Izabella énekesnőkkel. A programokról részletesebb információt itt találhatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában