Fakivágás

2024.02.07. 18:08

Gondoskodnak a kivágott fák pótlásáról Nógrádon

Nógrád önkormányzata a közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy január végén, az extrém időjárási viszonyok következtében a Várhegy déli oldalán több teljesen egészségesnek látszó fa kidőlt vagy megsérült. Emiatt egy arra közlekedő gépkocsiban jelentős anyagi kár keletkezett, szerencsére személyi sérülés nem történt.

Lászlók Judit

A kivágott fákat az önkormányzat intézményei fűtési céllal használják fel

Forrás: Nógrád község Facebook oldal

„A műszaki mentés után önkormányzatunk intézkedett a gépjármű javításának az ügyében. Ezt követően erdésszel helyszíni szemlét tartottunk és felmértük az erdőrész faállományában keletkezett károkat” – közölték a bejegyzésben.

Hozzátették: az önkormányzat a területileg illetékes hatóság szabályos eljárásrendje szerint írásban jelezte az egészségügyi vágásigényét a további balesetek és károk elkerülése érdekében. Így a napokban kivágták a megjelölt fákat. A bejegyzésből megtudhattuk továbbá azt is, hogy a kivágott fákat az önkormányzat intézményei fűtési céllal használják fel, és azok későbbi pótlásáról is gondoskodnak majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában