Filmnézés

2024.02.02. 12:20

Bemutatta kisfilmjét a salgótarjáni operatőr

Sipos Nina Vivien

Drexler Szilárd, a salgótarjáni származású természetfilm-rendező filmbemutatóját láthatták az érdeklődők minap a salgótarjáni Völgyváros gyárban. Az Ősi világ határok nélkül című harmincöt perces filmet Drexler Szilárd operatőr készítette a füleki Z.p.o. Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. - Nógrád Jogi Személyek Társulása megbízásából.  A film a Novohrad-Nógrád Geopark központi területét mutatta be, amely a határon átnyúló Karancs-Medves vidékét és a Cseres-hegységet is érinti.

"Szeretem, ha az értékeket sikerül összekapcsolni, egymást kell erősíteni. Amennyiben ebben a városban szeretnénk jól élni, akkor közösségeket kell építenünk és támogatnunk. A társadalmi kezdeményezések, civil programok nagyon fontosak" – írta Facebook-bejegyzésében Drexler Szilárd, hozzátéve: "Ez kezdete egy májusig tartó programsorozatnak, ami a természetvédelemről, biológiai sokféleségről, az erdeinkről, a körülöttünk élő vadállatokról szól."

A vetítés után tea mellett beszélgettek a geoparkról, a határmenti értékek és a határon átnyúló kapcsolatok fontosságáról, továbbá a Karancs-Medves területéről. Mindemellett bemutatkozott a Nádland Farm is, akik Vizslás-Újlakon egy közösségi farmot építenek, művelnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában