Jótékony cél

2024.02.09. 11:20

A koraszülött mentőszolgálat munkáját támogatja Balassagyarmat önkormányzata

A Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért közhasznú szervezet az elmúlt évben hét alkalommal nyújtott segítséget a kelleténél korábban megszületett apró életeknek Balassagyarmaton. Az alapítvány támogatásáról döntött legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete.

Lukács Zsófia

A koraszülött mentőszolgálat Budapesten és annak környékén, hét vármegyében a koraszülöttek és a beteg csecsemők mentésének, őrzött szállításának neonatológiai sürgősségi ellátását végzi. Az alapítvány munkatársai tavaly 2 ezer 722 esetben vonultak ki a speciálisan felszerelt neonatológiai rohamkocsijukkal az aprócska gyermekekhez, 145 ezer kilométert megtéve a picik életben maradásáért. A tavalyi évben 846 esetben volt szükség gépi lélegeztetésre a kivonulások során.

– Önkormányzatunk területén a Peter Cerny Alapítvány hét alkalommal nyújtott segítséget a kelleténél korábban megszületett apró életeknek, megadva nekik a szeretetteli, érzelmi támogatást is az első órákban, amely a lelki érésüket segíti. Az alapítvány állami támogatásból és közhasznú felajánlásokból működik. A testület döntése alapján 200 ezer forinttal járul hozzá városunk az alapítvány példamutató és nélkülözhetetlen munkájához – mondta el portálunknak Csach Gábor polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában