Közlekedés

2024.01.22. 18:01

Újra megindult a forgalom az új Ipoly-hídon Őrhalomnál

A hatóságok feloldották a korlátozást, és január 21-én, vasárnap este nyolc órától újra megindult a közúti forgalom Őrhalom határában, az új Ipoly-hídon.

Hegedűs Henrik

A közelmúltban átadott, új híd. A háttérben utóbbi település temploma

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH archív

Amint korábban beszámoltunk már róla, a tavaly december elsején Szíjjártó Péter magyar külgazdasági – és külügyminiszter jelenlétében átadott, Őrhalom és Ipolyvarbó között a határfolyón átívelő új, Szent-Iványi hidat pár nappal később lezárták a gépjárműforgalom előtt, mert az Ipoly kilépett medréből és elárasztotta az átkelési ponthoz vezető mintegy kilométeres hosszúságú útszakasz több részét. Őrhalom belterületén ismertető táblák is jelezték az autósoknak, bizonytalan ideig innen nem fordulhatnak Szlovákia felé.

Így volt ez idáig, ám az elmúlt napok szárazabb időjárása kedvezőbb helyzetet teremtett, levonult az árhullám, megtisztult az aszfaltcsík, amire már bátran ráengedhetik a járműveket. Ezzel a hazánk és az északról szomszédos ország között szabaddá vált itt a közlekedés, és remélhetően az égiek is úgy akarják, ez az állapot sokáig maradjon így.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában