Tervek

2024.01.27. 09:40

Tavasszal ünnepélyesen is átadnák a felújított hollókői várat

Hollókőn ebben az évben a legfontosabb feladat a felújított vár új kiállításainak a berendezése, fejlesztése és a szabadulószoba megnyitása, valamint annak az üzemeltetése lesz. Az önkormányzat emellett idén útfelújítást és egy játszótér korszerűsítését is tervezi.

Lászlók Judit

Szabó Csaba, Hollókő polgármestere

Forrás: Nool

Fotó: NMH archív

Szabó Csaba, Hollókő polgármestere az idei terveikkel kapcsolatban elmondta, hogy az első félévben a legfontosabb feladatuk a felújított vár új kiállításainak a berendezése, fejlesztése és a szabadulószoba megnyitása, valamint annak az üzemeltetése lesz. Kiemelte: ennek keretében a várban korábban elvégzett régészeti ásatások során megtalált leletek is visszakerülnek majd a helyükre a szécsényi Magyar Nemzeti Múzeum Forgách-Lipthay Kastélymúzeumából.

– Mindez nagy kihívás elé állít bennünket, hiszen sokkal több lesz a feladatunk – tudtuk meg a polgármestertől. – Emellett tervezzük a várban megépült kápolna felszentelését is egy szentmise keretén belül. Továbbá a felújított vár ünnepélyes átadását tavasszal szeretnénk megtartani, méghozzá egy nagyszabású zenei rendezvénnyel színesítve. Összességében pedig elmondhatjuk, hogy a későbbiekben is törekszünk majd pályázatokkal bővíteni a várban jelenleg megtalálható szolgáltatások körét.

A polgármester kitért a települést érintő fejlesztésekre is

– Pályázatot fogunk majd benyújtani a Levél utca további részének a korszerűsítésére és a Tugári játszótér teljes felújítására. Emellett önerőből tervezzük a falu további virágosítását, illetve a tanösvények felújítását is, ugyanis a karbantartáson kívül a megrongált információs táblákat is ki kell majd cserélni. Az önkormányzat a község egyik utcájában telkeket alakított ki, ahová szintén önerőből fogjuk majd bevezetni az ivóvíz-szolgáltatást – fogalmazott Szabó Csaba, aki elmondta továbbá azt is, hogy a rendezvénynaptáruk új eseményekkel is bővül idén. A látogatók mellett azonban a helyieknek is igyekeznek majd olyan közösségi programokat szervezni, ahol minden korosztály megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

A polgármester végül azt is elárulta portálunknak, bízik benne, hogy az év második felében Hollókő bekötőútját és a település főútvonalát is korszerűsíti majd a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában