Gazdabál

2024.01.28. 16:38

Táncra perdültek a mezőgazdasági szakemberek az első nógrádi gazdabálon (fotók)

A farsangi báli szezon csúcsán rendezték meg szombaton az első Nógrád megyei gazdabált, amelynek a bátonyterenyei Szekér Fogadó és Étterem adott otthont. A jó hangulatú esemény bevételéből a nógrádi rászoruló gyermekeket támogatják.

Veres Edina

A vacsorát követően a szórakozásé és a táncé volt a főszerep

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Az este nyitányaként a kezdeményezés megálmodója és szervezője, Sándor Szandra Alsótold polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta: a gazdászok évek óta tapasztalják, hogy nem csak szántani és vetni kell tudniuk, hanem lassan ennél is fontosabb lesz a piaci tájékozódás és a stratégiai alkalmazkodás az aszályhoz vagy éppen a téli belvízhez. Szót ejtett még továbbá a mezőgazdasági szakembereket napjainkban érintő nehézségekről is, így például a dráguló üzemanyagról és a termelési költségek növekedéséről, de a megjelenteket arra kérte: a bál idején a problémákról kicsit feledkezzenek meg annak érdekében, hogy az este során a jó hangulaté legyen a főszerep.

Sándor Szandra arra is felhívta a figyelmet, hogy a szervezőtársaival – Vallusné Erdős Anikóval és Tóth Viktorral – életre hívott gazdabál bevételének jelentős részét egy jótékony akcióban a rászoruló nógrádi gyerekek javára ajánlják fel. Hozzátette: bízik benne, hogy a kezdeményezéssel hagyományt teremtenek majd.

Ezután dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnök mutatott rá, hogy a vármegyék sorában Nógrád kicsinek számít, és a mezőgazdasága sem éppen a legnagyobb volumenű. Ugyanakkor ennek ellenére természeti adottságaihoz képest a mezőgazdasága, a mezőgazdászai és a gazdászai érdemei alapján országosan is elismerésre méltó teljesítményt tudott, és tud is produkálni.

Végül Csáki Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Nógrád vármegyei elnöke egyebek mellett arról beszélt, hogy örül, amiért sok résztvevő érkezett az eseményre, hiszen ez az alapja a jó gazdászközösségeknek.

760 ezer forintot ajánlottak fel

– Véleményem szerint a jó gazdászközösségek azok, amik meg tudnak maradni a nehéz körülmények között is – húzta alá a NAK vármegyei elnöke, arra is rámutatva: azért is hála van a szívében, mert az esemény jótékonysági célt is szolgál. Így a gazdálkodók megmutathatják, hogy a feladataik mellett, egy nehéz év ellenére is fontosnak érzik, hogy jótékonyságra is fordítsanak.

A vacsorát követően pedig a szórakozásé és a táncé volt a főszerep. Az estét vendégfellépők műsora is színesítette, illetve a tombolahúzás percei is izgalomban tartották az egybegyűlteket. A rendezvény ideje alatt a jó hangulatról a Csabi és Gabi duó gondoskodott.

Az első Nógrád megyei gazdabál bevételének legjavát, azaz 760 ezer forintot, a Nógrád vármegyei Reménysugár Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény gondozottjai számára ajánlották fel a szervezők tárgyi ajándék formájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában