Gazdabál

2024.01.26. 14:32

Mezőgazdasági szakemberek érkeznek Bátonyterenyére, az első gazdabálra

Első alkalommal mulathatnak gazdabálon szűkebb hazánk mezőgazdasági szakemberei szombaton. A kezdeményezés megálmodója Sándor Szandra alsótoldi polgármester volt, aki azt is elárulta portálunknak, hogy a jó hangulatú program karitatív célokat is szolgál.

Veres Edina

Az hagyományteremtő eseménynek a bátonyterenyei Szekér Fogadó biztosít helyszínt

Forrás: Google Maps

Különleges programnak, az I. Nógrád Megyei Gazdabálnak ad otthont szombaton, a kora esti órákban a bátonyterenyei Szekér Fogadó. Az esemény ötlete Sándor Szandra alsótoldi polgármestertől származik, aki portálunk érdeklődésére kifejtette: családja évek óta szervez már hasonló bált a lovasok számára, amely rendezvény évről évre egyre több résztvevőt vonz.

– Tekintettel rá, hogy mezőgazdasággal is foglalkozunk, eszembe jutott, hogy a gazdák egy még a lovasoknál is nagyobb csoportot képviselnek szűkebb hazánkban, és hogy számukra is jó lenne egy programot szervezni, amely a közös kikapcsolódást helyezi a középpontba. Miután megszületett bennem ez a felvetés, a családom és néhány barátunk segítségével nekiláttunk a szervezés feladatainak – fejtette ki Sándor Szandra, aki arra is rámutatott, hogy nem sokkal később a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Nógrád Vármegyei Igazgatóságának vezetősége kereste meg őket, és ajánlotta fel támogatását az esemény megvalósításához.

Az alsótoldi polgármester arra is kitért, hogy a kezdeményezés, amelyből szeretnének hagyományt teremteni, jótékony célt is szolgál. Mint fogalmazott, a költségek rendezését követően a bevételből fennmaradó összeget tárgyi ajándék formájában a Nógrád Vármegyei Reménysugár Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény gondozottjai részére ajánlják fel. A gazdabál szervezői el is látogattak a közelmúltban az intézménybe, amelynek vezetőjével egyebek mellett arról egyeztettek, hogy milyen eszközökre lenne a legnagyobb szükségük. Ennek fényében az összegyűlt összegből például ágyneműket, törülközőket és pólókat vásárolnak majd, amelyekbe a tervek szerint belehímzik az „Első Nógrád Megyei Gazdabál” szavakat, így hagyva a kezdeményezésnek emléket az ajándékon.

A szombati rendezvény 18.30-kor a megnyitóval és a köszöntők elhangzásával kezdődik, ezt követően láthatnak hozzá a vacsorán felkínált ízletes falatokhoz a résztvevők, akik számára 21 órától egy vendégfellépő kedveskedik műsorral. Másfél órával később tombolahúzás ad majd okot az izgalomra, végül a hajnalig tartó jó hangulatról a Csabi & Gabi duó gondoskodik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában