Állatvédelem

2024.01.10. 17:00

Százötven macskát ivartalanítottak az önkéntesek Balassagyarmat környékén

A Magyar Macskavédő Közhasznú Alapítvány nógrádi önkéntesei számos településen segítettek a gazdátlan cicákon az elmúlt évben.

Lukács Zsófia

Forrás: MAVED - Magyar Macskavédő Közhasznú Alapítvány | Facebook

Az alapítvány országszerte tevékenykedik a négylábúak érdekében. Fő céljuk a kóbor macskák  ivartalanítása. "Hiszünk benne, hogy a kóbor állatok létszámának  csökkentését a „befogás-ivartalanítás-visszaengedés” módszerrel el tudjuk érni.  Alapítványunk nem üzemeltet menhelyet,  nem foglalkozik mentéssel. Országszerte 27 városban rendelkezünk megbízható állatorvos partnerekkel, ahol a műtétek történnek"  – közölte a Magyar Macskavédő Közhasznú Alapítvány.

Ivartalanították is a macskákat

Összesen 149  kóbor cicát ivartalanítottak a MAVED segítségével Balassagyarmat környékéről, 19 cicának sikerült általuk megmenekülnie, hogy ne kelljen az utcán élniük vagy betegeskedniük. Többeket gyógyíttattak meg súlyosabb betegségekkel küzdő négylábúakat is. 10 rendszeresen etetett, gondozott kolónia is nekik köszönheti a mindennapos gondoskodást, ahol körülbelül 110 cica található.

Az általuk ivartalanított kolóniák etetéséről személyesen, vagy önkéntesek, civilek segítségével gondoskodnak, havonta tápadományokat juttatnak el az ország több pontjára. "Nem üzemeltetünk menhelyet, nem foglalkozunk mentéssel. Létrehoztunk egy hirdetőoldalt, ahol több ezer  ideiglenes befogadónak segítünk azzal, hogy ingyen tölthetik fel  gazdikereső cicájuk hirdetését, hogy hamarabb otthonra találjon. Az állatvédelmi tevékenységüket mindannyian önkéntesen, a család és civil munka mellett végezzük, szabadidőben" – tájékoztatott az alapítvány. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában