Siker

2024.01.08. 19:58

Száznál is többször lépett színpadra tavaly a Nógrád Táncegyüttes

A Nógrád Táncegyüttes Facebook-oldalán emlékezett vissza a tavalyi év feledhetetlen eseményeire, valamint legfontosabb pillanataira.

Sipos Nina Vivien

A szervezet számára mindenképpen tartalmakban és élményekben gazdag volt 2023, hiszen összesen hetvennyolc alkalommal nyílt lehetőségük a táncosoknak színpadra állni. Közzétették továbbá bejegyzésükben, hogy tizennyolcszor léptek fel a 101 éves Salgótarján rendezvényein, míg a Balassi Bálint Könyvtár szervezésében harmincötször sikerült elkápráztatniuk a közönséget Nógrád vármegye különböző településein.

A Nógrád Táncegyüttes abban megtiszteltetésben részesült, hogy a Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon Együttesi díjat kapott, elnyerve a 2. helyezést, a Tatabányai Agóra Koreográfus versenyen pedig Együttesi Különdíjat, emellett Koreográfusi 1. helyezésért érdemelt ki díjat a táncszervezet.

Mint a posztban kiderült, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház különböző előadásaiban huszonnégy alkalommal álltak ki a nézőközönség elé színvonalas produkciójukkal, amelyekkel együtt összesen százkettő színpadra lépésünk volt a 2023-as évben. A fellépéseken túl számos rendezvény szervezésében és lebonyolításában segédkezett a Nógrád Táncegyüttes, közreműködve a Jópalócok Regionális Népművészeti Egyesülettel, valamint a Hagyományok Háza Nógrád Megyei Hálózatának Stratégiai Partnerszervezeteként. 

Ahogy a szervezet hivatalos oldalán olvasható, az együttes legfőbb célja, hogy megismertessék és bemutassák Palócföld gyönyörű hagyományait, népi táncait, amelyek rendkívül nagy tradícióval rendelkeznek Nógrád-szerte.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában