Nool.hu videó

2024.01.14. 07:42

Sokan korcsolyáztak az Ipoly befagyott árterén Szécsény és Őrhalom között (videó)

A napokban előforduló hideg időjárás miatt a szabad vizek felülete egyre nagyobb mértékben kezd befagyni. Ezt kihasználva pedig többen is korcsolyát húztak és a Szécsény-Őrhalom között lévő befagyott Ipoly ártérre merészkedtek, hogy hódolhassanak kedvenc téli sportjuknak.

Lászlók Judit

Láthatóan kicsik és nagyok egyaránt nagyon élvezték a különleges programot, sőt ottjártunkkor azt tapasztaltuk, hogy a délutáni órákban egyre többen érkeztek a helyszínre. Ennek köszönhetően, viszont az Ipoly ártér mellett húzódó 22-es főútvonal mindkét oldalán kisebb kocsisor alakult ki. Mivel a hideg idő továbbra is velünk marad, így valószínűleg a következő napokban még többen fognak kilátogatni a helyszínre, így az arra járó autósoknak érdemes fokozott óvatossággal közlekedniük. 

Ugyanakkor portálunkon a napokban beszámoltunk róla, hogy a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint ugyan a tartós hideg miatt a szabad vizek felülete egyre nagyobb mértékben kezd befagyni, azonban a keletkezett jégvastagság még a legcsekélyebb mértékben sem alkalmas a korcsolyázásra, vagy a csúszkálásra. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a szabad vizek jegére csak akkor szabad lépni, ha az kellő vastagságú – legalább 10-12 centiméter –, megfelelő szilárdságú, nem olvadt és nem töredezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában