Légszennyezettség

2024.01.04. 07:52

Kifogásolt Salgótarjánban a levegő minősége

A levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van, így az elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes – közölte a Magyar Távirati Iroda (MTI).

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak, a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint Salgótarjánban kifogásolt a levegő minősége. Nem volt ez másként a múlt héten sem, akkor a szálló por miatt.

Hozzátették: a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint a következő napokban változékony, többször szeles idő várható, időszakosan csapadékkal, így a levegőminőség jellemzően kedvező lesz.

A témával kapcsolatban Varga Tamás környezetmérnök, salgótarjáni biológia, földrajz és környezettan szakos középiskolai tanár korábban úgy fogalmazott portálunknak, hogy Salgótarján és környékén sajnos gyakran van szmog a hideg időszakban, ugyanis a település földrajzi fekvése is kedvez a kialakulásának. Gyakran beszorul a levegő a völgybe, így előfordul a kifogásolt, vagy a rossz levegőminőség.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában