Jótékonyság

2024.01.03. 14:35

Időseket támogatnak a szilveszteri mulatság bevételéből Romhányban

Az elmúlt évtizedben komoly lokálpatrióta tevékenységet fejtett ki a nyugat-nógrádi településen a Tegyünk Együtt Romhány Ifjúságáért Közéleti Egyesület (TERIKE). Legutóbb szilveszter alkalmából tettek jótékonysági kezdeményezést.

Hegedűs Henrik

Megszépíti az egyesület az idősek mindennapjait

Forrás: Illusztrációs fotó: Nool

A civil szervezet korábban megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő és országosan hírnevessé vált Kapák Napját, ahol a falu szélén lévő tágas réten különböző furfangos feladatokat kellett teljesíteniük a kerti művelést segítő járgányoknak, és színes maskarákba öltözött kezelőiknek, de hasonlóképpen tartottak nyilvános kupakgyűjtést is.

Ezúttal a szilveszteri mulatságuk bevételét fordítják jótékony célra a TERIKE mozaiknevet viselő egyesület tagjai. A községben működő Idősek Gondozóházát szeretnék támogatni, méghozzá egy szárítógép beszerzésével, amire nagy szüksége van az intézménynek. A teljes összeg sajnos az esemény során nem gyűlt össze, ezért további adományokat várnak, hogy megvásárolhassák a szépkorú lakók mindennapjait komfortosabbá tevő eszközt.

A TERIKE képviseletében Turi Tímea elárulta még, hogy a február 10-i, farsangi összejövetelük bevételét is nemes célra ajánlják majd fel, a romhányi Aranyalma óvoda gyermekeinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában