összefogás

2019.06.10. 11:35

Romhány mai fiatalságát mozgósítaná a TERIKE egyesület

Tevékeny szereplője a település kulturális és közösségi életének a Tegyünk Együtt Romhány Ifjúságáért Közéleti Egyesület (TERIKE). Sok rendezvény szervezésében vállalnak részt, illetve saját ötletekkel is gyakorta előhozakodnak.

Hegedűs Henrik

Rendkívül nagy népszerűségnek örvend a régi gyakorlópályán megrendezett, kiskerti traktorok ügyességi versenye, a Kapák Napja Fotó: Ladóczki Balázs

A történet több mint öt évvel ezelőtt kezdődött. Ekkor határozta el néhány agilis fiatal, látva a község ifjúságának egyre nagyobb közönyét a közösség irányában, hogy egy egyesület megalakulásával mozgósítják a feltörekvő nemzedéket. Úgy vélték, az akkori rendezvénykínálat nem biztosította minden korosztálynak az egyenlő mértékű részvételt, sokkal inkább egy-egy szűk kör számára bonyolították le az eseményeket.

– Az elmúlt években igyekeztünk olyan rendezvényekkel kirukkolni, amelyek változatosak, és jelentősebb érdeklődést váltanak ki, illetve hasznosak, előremutatóak – mondta el a TERIKE egyik alapító tagja, Turi Tímea.

Rendkívül nagy népszerűségnek örvend a régi gyakorlópályán megrendezett, kiskerti traktorok ügyességi versenye, a Kapák Napja Fotó: Ladóczki Balázs

– Ilyen volt például a Kapák Napja, amit a régi gyakorlópályáján tartottunk meg. Rövid idő alatt országos híre lett, köszönhetően a különlegességének, hiszen nem minden megyében találnak ki ügyességi versenyt a kiskerti traktoroknak. De említhetem a május elsejei felvonulást, és az azt követő angolkerti szórakozást, amit a retró hangulat jellemzett. Hasonlóképpen fontosnak tartottuk felhívni a figyelmet az értékeinkre. Romhány határában található a falu zsidó temetője, ami rendkívül elhanyagolt állapotú volt. Kitakarítottuk, majd évről évre rendbe tettük, idén sajnos a kedvezőtlen időjárás miatt ez tolódik. Csatlakoztunk a Rákóczi-ünnepségsorozathoz is, a turulemlékműtől a művelődési házig tartó kocogás megszervezésével, illetve megrendeztük a Varga György Asztalitenisz Emléktornát – mondta Turi Tímea

A TERIKE, ahogy az alapítók és a tagok megfogalmazzák, teljesen politikamentes egyesület. Nem valami ellen, hanem Romhány fejlődéséért, élhetőbbé tételéért tevékenykednek, teljesen mindegy, ki milyen vallású, felekezetű, érzelmű, bátran csatlakozhat hozzájuk.

– Bár a 2018-as esztendőben viszonylag visszafogottabbak voltunk, hiszen csupán a Rákóczi-kocogás, a farsangi batyus bál, a Kapák Napja és az adventi készülődés fűződött a nevünkhöz, szeretnénk újult erőre kapni, és ismét meghatározó „akciócsoportja” lenni Romhány közéletének – hangsúlyozta Turi Tímea.

Várják a tagokat

A TERIKE vezetősége az „erőgyűjtés” jegyében a közelmúltban felhívást jelentetett meg az egyik internetes oldalon. Olyan leendő tagok jelentkezését várják, akik szeretnének a vidám csapathoz tartozni, jó ötletnek, megvalósíthatónak tartják az összefogást a közös érdekek érvényesítéséhez, aktívabban jelen lennének Romhány közéletében. Gondolkodnak újításokon, kívánják, hogy új rendezvények szülessenek, illetve a meglévők kivitelezésében szerepet vállalnának, szívesen kifejtik véleményüket, javaslatot tesznek a közösségi élet fellendítésével kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában