Előretekintés

2024.01.02. 18:20

Idén még inkább közösségi térré válhat a romhányi könyvtár

Az év első napjai természetesen a mögöttünk hagyott esztendő tapasztalatainak összegzésével telik, de ugyanúgy előretekintenek az emberek a 2024-es hónapokra is. Ki-ki a maga várakozásainak és elképzeléseinek megfelelően tervez.

Hegedűs Henrik

Hornyákné Bulejka Krisztina az óvodásoknak is szívesen szervez programokat a könyvtárban

Fotó: Beküldött

Hornyákné Bulejka Krisztina, a romhányi községi könyvtár vezetője rendkívül bizakodó.

– Nagy változáson ment át 2022–23-ban a romhányi könyvtár, teljes felújítást végeztettünk, köszönhetően a Nemzeti Kulturális Alap által kiírt és megnyert pályázatunknak, a község önkormányzatának, és természetesen a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtárnak. A mai napig mosollyal az arcukon és dicsérő szavakkal térnek be hozzánk az olvasók, vagy a programokra érkezők, és remélem, ezentúl még többen jönnek, hogy itt töltsék szabadidejük egy részét, böngészgetve a kötetet között. Szeretném, ha a könyvtárunk egyre inkább „harmadik hellyé” válna, olyan közösségi térré, ami közelebb hozza az emberek egymáshoz, szórakoztat és az események jóvoltából szélesebb lehetőséget nyújt a kultúra közvetítésére. A vármegyei könyvtárral kialakított kapcsolat nagyon meghatározó számunkra, a szakmai és anyagi támogatásuk kiemelten fontos, megteszünk mindent, hogy ez így is maradjon. Továbbra is törekedünk arra, hogy ötletgazdag módon újabb és újabb érdekességekkel, különlegességekkel töltsük meg minden korosztály számára az intézményt, és bízom benne, lesz több anyagi forrásunk a könyvállomány növelésére, a programok szervezésére. 

Végül viccesen idézve Sandra Bullockot – de komolyan gondolva a mondanivalóját: „… és a világbéke!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában