Megmérettetés

2024.01.19. 14:30

Idén is megrendezték a nagy múltú vers- és prózamondó versenyt Balassagyarmaton

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola immár 34. alkalommal rendezte meg a Madách Imre-Mikszáth Kálmán vers- és prózamondó versenyét a balassagyarmati Városházán.

Lukács Zsófia

A rangos zsűri 22 versenyző előadását hallgatta végig

Forrás: Facebook / Mikszáth Kálmán Technikum

– Immár 34. alkalommal adott otthont iskolánk a Madách Imre-Mikszáth Kálmán vers-és prózamondó versenynek, s teremtett találkozási lehetőséget határainkon innen és túl az irodalombarátok számára. Ez a rendezvény mindig egy különleges színfolt a tanév eseményeinek a soraiban, hiszen a versenyzésen túl nagy öröm viszontlátni kedves barátainkat, kollégáinkat a testvériskoláinkból, és az újonnan kialakuló barátságok is előremutatnak, illetve reménykedéssel töltenek el bennünket – számolt be róla a Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola.

A rendezvényt Magyar Panna szívhez szóló éneklését követően Zérczi Miklós, a szervező iskola igazgatója nyitotta meg. A rangos zsűri 22 versenyző előadását hallgatta végig.

– A Rimaszombatról, Fülekről, Csengerből, Zilahról, Salgótarjánból és Balassagyarmatról érkező versenyzők az első fordulóban egy, az emberi kapcsolatokat bemutató lírai vagy prózai alkotást tolmácsoltak, a második fordulóban pedig kedvenc alkotásukat adták elő. A repertoár igen széles volt, Petőfi Sándor, József Attila vagy Ady Endre éppúgy megjelent köztünk, mint Karinthy Frigyes vagy Muszka Sándor – részletezte az intézmény.

A versenyen első helyezést ért el Papp Alexandra Katalin, a zilahi gimnázium diákja. A második helyet pedig két versenyző is kiérdemelte, Mihalovics Zsófia, a Füleki Gimnáziumból és Farkas Patrik, a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium tanulója. A dobogó harmadik fokára Szepesi Panni Dorina, a Füleki Gimnázium tanulója állhatott. A zsűri különdíját Vass Ede, a Füleki Gimnázium diákja kapta, a közönségdíjas pedig Rózsa Hanna Réka, a helyi Mikszáth Kálmán középiskola tanulója lett. A csengeri testvériskola különdíját Rácz Ivett, a Rimaszombati Kereskedelmi Akadémia diákja vehette át. A zilahi testvériskola különdíját Darabos Barbara, a Füleki Gimnázium tanulója érdemelte ki. A füleki iskola különdíját pedig Nándori Lara, a gyarmati Mikszáth Kálmán középiskola diákja vehette át. Mihályi Magdolna kilenc versenyzőt hívott meg a nyári székelyföldi verstáborba. A versmondó verseny keretein belül képzőművészeti pályázatot is hirdettek. 

A megmérettetést követően Mikszáth Kálmán születésnapjára emlékezve közös koszorúzáson vettek részt a jelenlévők és Kecskeméthy Lilla megzenésített versekből álló hangulatos műsorát hallhatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában