Civilek

2024.01.03. 06:55

Folytatva a megkezdett munkát, nagy tervekkel vág az idei évnek a mátranováki egyesület

A közelmúltban ünnepelte megalakulásának első évfordulóját a mátranováki székhelyű Asztma-LÉT Egyesület. Az évforduló kapcsán a kezdeti eredményekről és az idei tervekről is beszámolt Licskóné Balogh Sarolta, az egyesület elnöke.

Gulyás Edina

Együttműködnek a Szent Lázár Lovagrenddel is

Fotó: Beküldött

Az Asztma-LÉT Egyesületet 2022. decemberében hívta életre Licskóné Balogh Sarolta, azzal a céllal, hogy a hozzá hasonlóan asztmával, vagy más tüdőbetegséggel küzdők mindennapjait megkönnyítse. Az indulás nehézségei ellenére is több sikeres kezdeményezést tudhatnak maguk mögött.

– Az év során hatvan darab fenyőfát osztottunk szét Nógrád vármegyei óvodáknak, iskoláknak, szociális és időseket ellátó intézményeknek. A csemetéket egy salgótarjáni kertészettől kaptuk ajándékba – fogalmazott az elnök, aki arra is kitért, hogy a rászoruló egyesületi tagoknak ruhaadományokat juttattak, karácsony előtt pedig csecsemő- és gyermekruhákat adományoztak a Szent Lázár Lovagrenden keresztül a rászorulóknak.

Füstmentes buszmegállókat terveznek a megyeszékhelyen

Az idei tervekről szólva Licskóné Balogh Sarolta kifejtette: januári teendőink között szerepel a Füstmentes buszmegállók Salgótarjánban című programunk kivitelezése, melyhez egyeztetett útmutatások alapján kezdünk neki. Hozzátette: sikeres elbírálás esetén pályázati támogatásból szeretnének alapvető fejlesztéseket végrehajtani az egyesületnél, amelynek szakmai előadásait is népszerűsítenék.

– Elkészítettük honlapunkat, ami a www.asztma-let-egyesulet.webnode.hu néven érhető el. Regisztráltunk a Kulturális és Innovációs Központban, ennek köszönhetően a továbbiakban önkénteseket tudunk foglalkoztatni az egyesület székhelyén, bevonva őket rendezvényeink és szakmai előadásaink lebonyolításába is. Ezzel szeretnénk segíteni a környékbeli diákokat a kötelező 50 órás önkéntes munka ellátásában – ismertette az elnök. – Az új évben belevetjük magunkat az igazán komoly feladatokba: gőzerővel írjuk majd a pályázatokat, fogadjuk az adományokat, amelyekkel a hozzánk forduló, rászoruló tüdőbetegek mindennapjait megkönnyíthetjük. Nem maradnak el a sokak által várt egyesületi kirándulásaink sem, a következő programunkat, az egyesületi farsangot február 9-én szervezzük majd meg, amelyről bővebben egyesületünk Facebook csoportjában olvashatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában