Rekordfogás

2024.01.18. 14:35

Európa legnagyobbja a Maconkán kifogott lapátorrú tok

Európában is rekordnak számít az a halritkaság, amely a közelmúltban akadt horogra Maconkán.

Veres Edina

A hal kifogója, Kis Róbrt a kép jobb oldalán látható

Forrás: Facebook / Maconkai-víztározó és tórendszere

Új faj szerinti, és Európa-rekorddal büszkélkedhet Maconka egy, a napokban partra emelt lapátorrú toknak köszönhetően. A Maconkai-víztározó és tórendszere nevű közösségi oldalon megjelent tájékoztatás szerint, tavaly az év egyik legnagyobb eseményének számított egy 34,45 kilogrammos – 130 centiméter hosszú és 86 centiméter körátmérőjű – lapátorrú tok kifogása, amely eredmény Lubai Nikolett nevéhez fűződött. 

Mint írták: az a hal akkor egyben új Európa-rekord is lett, egészen az idei esztendő elejéig. A bejegyzésből kiderült, hogy a rekord 9 dekagrammal dőlt meg, amikor a Kis Róbert által kifogott, 132/88 centiméteres paraméterekkel rendelkező halóriás esetében 34,54 kilogrammon állt meg a mérleg. A posztban megosztott részletek szerint a halritkaságot bő 40 perces fárasztás után sikerült a partra emelni, amihez egy horgásztárs segítségére is szükséges volt. A tájékoztatásból végül az is kiderült, hogy – a képek összevetése alapján – vélhetően a két fogás esetében a hal azonos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában