Peca

2024.01.05. 17:26

Két faj szerinti rekordfogásnak örülhettek a napokban a horgászok Maconkán

Szép eredményekkel zárták az óévet a horgászok Maconkán.

Veres Edina

Csikány Ferenc a tórekord kősüllővel

Fotó: Facebook

A Maconkai-víztározó és tórendszere nevű Facebook oldal számolt be arról, hogy faj szerinti abszolút tórekord kősüllőt és amurt is partra tudtak emelni 2023 utolsó napjaiban a Rekord tavon.

„Két fantasztikus rekordfogással búcsúztatták horgászaink a 2023-as horgászszezont Maconkán” – olvasható a bejegyzésben, amelyből az egyik siker Csikány Ferenc nevéhez köthető. A csalit kishal jelentette, arra harapott rá a 0,8 kilogrammos kősüllő, ami letaszította „trónjáról” a faj kilenc éve fennálló 0,75 kilogrammos rekordját.

Dr. Dérer István rendkívüli méretű amurt akasztott horogra
Fotó: Facebook

A másik rekordfogással kapcsolatban a posztban azt írták, hogy dr. Dérer István, a Báronyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület elnöke egy hihetetlen nagyságú és súlyú amurt fogott. Ezzel a hallal döntötte meg a 2023-as, mindössze harminc gramm híján 20 kilogrammos rekordot. A posztban úgy fogalmaztak: a 105 centiméter hosszú „torpedó” lemérésénél a mérleg 25,63 kilogrammot mutatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában