Újévi tervek

2024.01.01. 09:33

Eseménydús hetek után így készülnek az újévre a Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület tagjai

Pörgősen telt az elmúlt néhány hét a Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület tagjai számára, de a szervezet az új évben is tevékenyen vág majd bele január első napjaiba.

Veres Edina

Mézeskalácsdíszeket készítettek a falu karácsonyfájára a helyi iskolásokkal karöltve

Forrás: Beküldött fotó

Zajlott az élet decemberben is a Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület háza táján. Szabó Imréné, a szervezet elnöke portálunknak elmondta: a közelmúltban tartott évzáró ünnepi klubülésük – amelyről portálunk is beszámolt – nem csupán az eltelt 12 hónap értékeléséhez biztosított alkalmat, hanem ahhoz is, hogy közösen egy jó hangulatú délutánt tölthessenek el egymás társaságában.

– Ezt követően a hagyományoknak megfelelően megsütöttük a falu karácsonyfájára a mézeskalácsdíszeket a kazári Aba Sámuel Általános Iskola tanulói segítségével. Az elkészült süteményeket a falu karácsonyi gálája során díszítettük ki a lakosokkal az adventi forgatag idején a kézművesházában, majd azután a falunk karácsonyi műsorát is megtekintettük a Szent Ilona-templomban. Az egyesületünk több tagjával egy kirándulás keretében a fővárosba is ellátogattunk, ahol bebarangoltuk az adventi vásárt – részletezte a mögöttük álló színes programok sorát Szabó Imréné. Az egyesület elnöke emellett arra is rámutatott, hogy a tagokkal közösen még a szeretet ünnepe előtt felkeresték azokat a kazári időseket, akik egyedül élnek és némi gyümölccsel, illetve dióval kedveskedtek nekik.

Hozzátette: a karácsonyt természetesen a saját családjaik körében ünnepelték, míg a szilveszterrel kapcsolatban az volt a tervük, hogy közösen mulatva lépnek majd át 2024-be.

– Ez végül másképp alakult, így a szilvesztert, illetve az újévet is a karácsonyhoz hasonlóan, mindannyian a családtagjainkkal töltjük. Ezt követően január 2-án azonban már meg is tartjuk az első klubülésünket. Ott köszöntjük majd közösen az újévet, illetve koccintunk is – természetesen – alkoholmentes pezsgővel. Erre az eseményünkre a településünk polgármestere, Gecse Ákos is hivatalos. A korábbi évekhez hasonlóan vele együtt közösen beszéljük majd át az önkormányzat 2024-es programjaival kapcsolatos terveit, hiszen egyesületünk a település több eseményén is szerepet vállal valamilyen formában. Ez pedig az előttünk álló évben sem lesz másképp – húzta alá Szabó Imréné, aki azt is hozzátette: a településvezetés programtervéhez igazítják a saját elképzeléseiket, amikből szintén nincs hiány. 

A Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület elnöke végül elárulta, ugyan december 31-én nem ünnepeltek közösen, ellenben január végén terveznek egy jó hangulatú pótszilvesztert tartani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában