Jegyzet

2024.01.17. 12:24

Esély a rászorulóknak

Egyre többen nyújtanak segítő kezet a rászorulóknak - Gulyás Edina gondolatai a témában.

Gulyás Edina

Egyre több törekvés van arra vonatkozóan, hogy a nehéz helyzetben élőknek lehetőséget biztosítsanak a jobb életre. Szűkebb hazánkban is önkéntesek, egyesületek, különböző szervezetek és alapítványok dolgoznak azért, hogy esélyt adjanak a változásra. Különösen a fiataloknak fontos, hogy tudják: nem kell szüleik sorsát követve nekik is lemondaniuk a meleg és kényelmes házról, az autóról, a biztos megélhetésről, az emberhez méltó életről. Vannak egyesületek, amelynek tagjai olyan nyári tábort álmodtak, amelyben a szegény sorban élő gyerekek kibontakoztathatják tehetségüket. Ahol nem azt nézik honnan jöttek, hanem azt, hogy mire képesek. Aztán, ha sikerül felfedezni önmagukban a kurázsit és elhiszik, hogy ők is megérdemlik a lehetőségeket, akkor talán nem viszik tovább a családjuk terheit. 

Vannak országos programok, amelyek helyi szinten, az apró, eldugott falvakban keresik a megoldásokat. Olyan intézményeket hoznak létre, ahol tisztálkodhatnak, moshatnak azok, akiknek erre otthon nincs lehetőségük, és szakemberek segítik beosztani a havi bevételt. Vannak fiatal önkéntesek, akik saját szabadidejüket áldozzák arra, hogy délutáni foglalkozásokat tartsanak a tanulmányaikkal nehezen boldoguló diákoknak. Akik lehet, hogy csak azért nem tudták megoldani a matekházit, mert nem volt világítás a szobában. Szerencsére egyre többen nyújtanak segítő kezet az elesetteknek. Csak észre kell azt venni és utána nyúlni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában