Foglalkozás

2024.01.24. 11:57

Cirkuszoltak egyet a pásztói diákok, ismerkedtek a manézs világával (fotók)

Újabb programmal kedveskedett a helyi gyerekeknek a Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ a napokban.

Nagy Orsolya

Mint arról az intézmény beszámolt Facebook-oldalán, ezúttal a Magyar Szentek Római Katolikus Általános Iskola 3. és 4. osztályos tanulóit kalauzolták el a cirkusz világába. 

Hozzátették: az utazó készségfejlesztő cirkuszpedagógiai műhely lehetőséget nyújt általános és középiskolások számára, hogy megismerjék és kipróbálják a cirkuszi alaptechnikákat és mozgásformákat, amelyek nagymértékben erősítik a gyerekek kognitív képességeit, koncentrációjukat és mozgáskoordinációjukat.

Az intézmény arra is kitért, hogy az első alkalommal a diákok megismerkedtek az artistaművészeti kellékekkel, de betekintést nyerhettek a zsonglőrözés alapjaiba is. Emellett gyakorlatokon keresztül bemutatták nekik, hogyan lehet fejleszteni például a koncentrációs képességet, a finommotoros érzékelést, de a kognitív és szociális készségeket is. A rendezvény a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával jött létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában