Közmunkaprogram

2024.01.03. 16:15

A helyieknek megélhetést, a falunak fejlődést biztosít a közmunkaprogram Ipolytarnócon

Ipolytarnócon még napjainkban is sokaknak biztosít pénzkereseti lehetőséget a közmunka, az elmúlt években számos fejlesztés is megvalósult annak köszönhetően a településen. A program idén is folytatódik.

Gulyás Edina

A közmunkaprogram helyben biztosít pénzkereseti lehetőséget

Forrás: Pixabay

Egy évtizeddel korábban még sokaknak a közmunka jelentette az egyetlen pénzkereseti lehetőséget, de mára aki csak tehette, az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedett el. Azonban az olyan hátrányos helyzetű településeken mint Ipolytarnóc, még napjainkban is komoly szerepe van a közmunkának, hiszen helyben biztosít pénzkereseti lehetőséget azoknak, akik máshol nem tudnak munkát vállalni. Az önkormányzatnak is komoly fejlesztési lehetőséget jelentenek ezek a programok. 

Ipolytarnócon az önkormányzat szándéka szerint idén is három területen folytatódik a Start közmunkaprogram. Gál István polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy a mezőgazdasági programot szeretnék erősíteni ebben az évben, a korábban felállított két fóliasátort további kettővel egészítik majd ki tavasszal. Azokban különféle zöldségeket, paradicsomot és paprikát nevelnek, de gyümölcsfákat is telepítettek az elmúlt időszakban.

– A helyi sajátosságok programban korábban már több fejlesztés is elkészült, ezek közé tartozik egy önkormányzati épület felújítása, amely új funkciót is kapott és tájházként működik. Annak udvarát is rendbe tették a közmunkások, három szabadtéri kiülőt is építettek. Idén a temetőt szeretnénk rendezni, ahol  járdát alakítunk majd ki – számolt be a polgármester. – A szociális programban pedig az illegális szemétlerakókat számolják fel a közfoglalkoztatottak, majd rendezik az érintett területeket.

Gál István arra is kitért: előreláthatólag harmincöt helyi lakost foglalkoztat idén közmunkásként az önkormányzat. Nagy lépés, hogy elvileg a faluban nincs munkanélküli, mivel Ipolytarnóc is csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó települések programjába, annak keretében többeknek is munkát ad a szervezet.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában