Visszatekintő 2023

2023.12.23. 09:35

Visszatekintő: képeken mutatjuk 2023 legfontosabb áprilisi eseményeit Nógrádban

December végén portálunk is számot vet, mi mindenről tudósított 2023-ban. Április legérdekesebb mozzanatai következnek.

Nool.hu

Az év negyedik hónapját több érdekes esemény is színesítette: a Spartan elhozta akadályverseny-sorozatát Salgótarjánba, barkaszentelést tartottak Szentkúton, Böllérfesztiválon szórakoztak Héhalomban, bölcsődét adtak át Karancslapujtőn, minőségi sajtokat mustráltak Pásztón, település-szerte ünnepelték a Magyar Költészet Napját és motorosokat oktattak a helyes közlekedésre a megyeszékhelyen. 

Ezeken felül áprilisban Hollókőn a hagyományokhoz hűen hatalmas locsolkodással ünnepelték a húsvétot, de a Szent Lázár kórház kápolnájára és a somoskőújfalui templomra is áldás szállt. Ott voltunk Kazáron is, ahol a népviseletek napját tartották, de végigjártuk a Gyurián Tibor egykori kollégánk emlékére megnyitott kiállítást is a megyei könyvtárban. Áprilisban katonák keltettek feltűnést a salgótarjáni Fő téren, ráadásul a szécsényi rendőrnap, a pásztói Zsigmon-nap és a Nógrád Táncegyüttes tánc világnapi gálája is nagy sikert aratott a hónapban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában