Véradás

2023.12.28. 14:14

Számos alkalmat biztosítanak a véradásra Salgótarjánban

A betegeknek az év végi ünnepek alatt is szükségük van a vérkészítményekre, ezért ebben az időszakban is számos alkalmat biztosítanak a véradásra a szakemberek.

Gulyás Edina

– A vér semmi mással nem pótolható, ezért fontos, hogy a két ünnep között is gondoljunk a vérkészítményre szoruló embertársainkra. Ennek érdekében december 28-án, csütörtökön meghosszabbított nyitvatartással, egészen délután 17 óráig várjuk a donorokat a Salgótarjáni Területi Vérellátóban – tájékoztatott Tóthné Simon Andrea, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezetének munkatársa. – Egy pohár pezsgővel köszönjük meg az önzetlen adományt, amivel hozzájárulnak a betegek gyógyításához.

Hozzátette: az újév első napjaiban is lehetőséget biztosítanak a véradásra: január 2-án, kedden szintén hosszabb ideig nyújthatják karjukat tűszúrásra a segíteni szándékozók. A területi vérellátóban 8 és 18 óra között adhatnak vért ezen a napon, január 5-én, pénteken pedig 8 ás 14 óra között lesz erre lehetőség ugyanitt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában