Modern Városok Program

2023.12.02. 10:04

Segédpüspöki áldás száll a megújult karancsaljai templomra

A Modern Városok Programnak köszönhetően megújulhatott a karancsaljai Szent József-templom is. A munkálatok a közelmúltban fejeződtek be, ezért a védőszent ünnepéhez legközelebb eső vasárnap, azaz december 3-án, a 11 óra 30 perckor kezdődő ünnepi szentmise keretében dr. Varga Lajos, a Váci egyházmegye segédpüspöke megáldja az Isten házát.

Gerhát Karina

Államalapító Szent István királyunk ünnepén ismét birtokba vehették a hívők a helyi templomot

Forrás: Beküldött fotó

– 2021 tavaszán kaptuk a nagy örömhírt, hogy a Modern Városok Programnak köszönhetőn megújulhat a Szent Miklós tiszteletére felszentelt templomunk is. Várakozva tekintettünk a szépreményű jövő felé, a munkálatok 2023 nyarára fejeződtek be – mondta el portálunknak Scholtz Katalin, a karancsaljai egyházközség világi elnöke.

Hozzátette: ez idő alatt sem szűnt meg a hitélet a faluban, hiszen ideiglenesen a közösségi ház adott otthont a szentmiséknek, illetve az igeliturgiáknak.

– Államalapító Szent István királyunk ünnepén azonban hosszú hónapok után ismét birtokba vehettük a felújított templomunkat. December 3-án, az első adventi vasárnapon dr. Varga Lajos, a Váci egyházmegye segédpüspöke ünnepi, búcsúi szentmise alkalmával áldja meg az Isten házát Varga András esperesplébános és Kapás Attila helyi plébános közreműködésével – emelte ki Scholtz Katalin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában