Véradás

2023.12.16. 08:18

Ismét segítő szándékkal nyújtották karjukat a katonák Salgótarjánban

A napokban a nógrádi zászlóalj katonái ismét karjukat nyújtották a Salgótarjánban szervezett véradáson.

Veres Edina

Összesen 26 egyenruhás és civil nyújtotta karját tűszúrásra, hogy segítsen

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Csütörtökön tartották az év utolsó véradását az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj (25. TVZ) parancsnokság épületében, Salgótarjánban. Szűkebb hazánk honvédjei számára nem új keletű a véradási lehetőség, hiszen az alakulat és a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezete immár több éve működik együtt vérellátás biztonságának elősegítése érdekében. A közös „akcióiknak” köszönhetően a nógrádi illetékességű zászlóalj hivatásos és önkéntes tartalékos katonái hozzávetőleg negyedévente válhatnak donorrá. A napokban folytatódott ez a kezdeményezés, amelynek köszönhetően összesen 26 egyenruhás és civil nyújtotta karját tűszúrásra annak érdekében, hogy segíthessen bajba jutott embertársain.

A 25. TVZ véradás területén nyújtott helytállását a közelmúltban el is ismerték. Ahogy arról portálunk is beszámolt, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a véradók napja alkalmából központi ünnepséget rendezett, ahol a Véradó Mozgalom Támogatói oklevéllel díjazták – mások mellett – a nógrádi zászlóaljat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában