Korszerűsítés

2024.05.23. 20:27

Átadták a teljesen felújított romhányi tornacsarnokot

Nemrégiben befejeződött a település tornacsarnokának energetikai korszerűsítése Romhányban. A tornacsarnokot csütörtökön délután Balla Mihály országgyűlési képviselő jelenlétében adták át ünnepélyes keretek között.

Hegedűs Henrik

Az eseményen előbb Vezér Attila, a falu leköszönő polgármestere mondott rövid beszédet. Ebben kifejtette, hogy az elmúlt öt esztendőben a különböző központi támogatási lehetőségeknek köszönhetően több beruházást végeztek, így bővült az óvoda, megépült az új bölcsődeszárny, számos utcában megújult az úttest burkolata, fejlesztéseket végeztek az Idősek Otthonában, és megszépült a Bereczki Máté Művelődési Ház, ám az utóbbi idők kétségkívül legjelentősebb fejleménye a tornacsarnok energetikai fejlesztése volt, ami már nem várathatott magára. 

Balla Mihály országgyűlési képviselő jelenlétében lett felavatva a csarnok. Fotó: Vendel Lajos

Negyedére csökken a tornacsarnok rezsiköltsége

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében megtörtént a létesítmény külső hőszigetelése, kicserélték a nyílászárókat és a tető héjazatát, napelemeket szereltek fel, hőszivattyús fűtési rendszert alakítottak ki, és a bejáratnál mozgáskorlátozott feljárót építettek. A polgármester hozzátette, az előzetes számítások szerint a fejlesztés eredményeképpen megközelítőleg negyedére csökkennek majd a jövőben a rezsiköltségek.

Balla Mihály ehhez kapcsolódva kiemelte, örömmel tapasztalta, hogy Romhányban a fejlesztések a legfontosabb célcsoportokra, a gyermekekre, a fiatalokra, a sportoló nemzedékekre összpontosultak, az ő körülményeik jelentős mértékben javultak. Az intézményi infrastruktúra állapota a településen az utóbbi időben komoly szintet lépett előre, ami a lakosság életszínvonalának emelkedésében is megmutatkozik, kihatva a helyi közösség erősödésére, amihez a kormányzati pénzügyi források is határozottan hozzájárultak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában