Elismerés

2023.11.28. 16:38

A véradó mozgalom támogatásáért ismerték el a nógrádi zászlóalj katonáit

Véradó Mozgalom Támogatói oklevéllel díjazták a napokban a nógrádi zászlóaljat a véradók napja alkalmából a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat központi ünnepségén.

Veres Edina

Önzetlenül nyújtják karjukat a honvédek is

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Hazánkban 1988 óta november 27-én ünneplik a véradókat, mivel 1954-ben ezen a napon adományoztak először kitüntetéseket a sokszoros véradóknak. Az immár harmincöt éves hagyományt folytatva a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a napokban tartott díjátadóval egybekötött központi rendezvényt.

A honvedelem.hu honlapon megjelent tájékoztatás szerint, az eseményen díjazták és elismerték a véradás ügyéért kiemelkedően tevékenykedő önkénteseket és szervezeteket, köztük a honvédség néhány képviselőjét is. Mint írták, először Balogh Rezső ezredes, dandárparancsnok-helyettes és Grell Norbert főtörzsőrmester, zenész altiszt vette át az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár nevében a 2009-ben alapított Véradóbarát Munkahely elismerést. Később az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj (25. TVZ) képviseletében Gáspár M. Levente alezredes, zászlóaljparancsnok elismerő oklevelet vett át. 

Ahogy portálunk arról már többször is beszámolt, az alakulat szinte megalakulása óta együttműködik a Magyar Vöröskereszt Nógrád vármegyei szervezetével. Ennek köszönhetően a katonák hozzávetőleg negyedévente nyújthatják karjukat azért, hogy segíthessenek bajbajutott embertársaikon, illetve hogy hozzájáruljanak a vérellátás biztonságához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában