Nool.hu videó

2023.12.29. 13:57

Hogyan búcsúztathatjuk biztonságosan az óévet? – íme a nógrádi rendőrök tanácsai! (videó)

Nem játék a tűzijáték! – hívja fel a figyelmet videónkban Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Gulyás Edina

Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnagy, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Körültekintő vásárlást és tudatos felhasználást igényel a tűzijáték, ami gyerek kezébe végképp nem való – hangsúlyozta Tamás-Kovács Andrea, aki elmondta azokat a legfontosabb tudnivalókat és tanácsokat, amelyeket betartva biztonságosan használhatók ezek az eszközök az év legutolsó napján. 

A videóból kiderül, hogy a fel nem használt, illetve a hibás vagy a lejárt szavatosságú terméket a szilvesztert követő öt napon belül vissza kell szállítani a forgalmazónak, amit ő köteles térítésmentesen visszavenni. Azzal is jó tisztában lenni, hogy továbbra is tilos petárdát birtokolni és felhasználni egész évben, így szilveszterkor is! Aki ezt nem tartja be, szabálysértést követ el és 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható!

Tamás-Kovács Andrea arra is felhívja a figyelmet, hogy az év utolsó éjszakáján is szem előtt kell tartani a jól ismert szlogent: iszik, vagy vezet!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában