Világörökség

2023.12.08. 11:03

Harminchat évvel ezelőtt nyilvánították Hollókőt világörökségi helyszínné

Hollókő világörökséggé nyilvánításának 36. évfordulója alkalmából Világörökség Napot rendeznek december 10-én, vasárnap 15 órakor a dr. Román András Látogatóházban.

Lászlók Judit

Szabó Csaba, Hollókő polgármestere a portálunkhoz eljuttatott közleményben ismertette, hogy az eseményen ünnepi köszöntőt mond Papp Sándor, a Kalondai Polgári Társulás elnöke. Emellett a rendezvényen közreműködnek a helyi óvodások, iskolások, valamint a citerázni tanuló gyermekek és a néptánccsoport tagjai is. Továbbá átadják a Hollókő Községért Díjakat is. 

A közlemény szerint mindezeken kívül a Világörökség Napon levetítik majd a Hollókői vár kiállításához elkészített, a vár történetéről szóló négyperces filmet, illetve a hét hollókői legendához, mondához kapcsolódó egy-egyperces animációs filmet is. Ezek első alkalommal lesznek láthatóak a nagyközönség számára, illetve a (Holló)kőbe vésett legendárium néven lesz majd megtalálható a vár kiállításai között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában