Eltűnt személy

2023.12.24. 15:35

Egy éve tűnt el a pásztói férfi Hollókőn: a családja nem adja fel a reményt

Már többször beszámoltunk arról, hogy tavaly december 24-én eltűnt egy pásztói férfi, név szerint Horváth László Hollókőn. A férfiról egy éve semmit sem tudni. Azonban a családja nem adja fel a reményt és bíznak benne, hogy hazatér majd hozzájuk.

Lászlók Judit

Horváth László 2022. december 24-én tűnt el Hollókőn, azóta senki sem hallott felőle. A család a férfi eltűnését december 25-én jelentette be a hatóságoknak, így azóta a rendőrség is keresi. 

Horváth Tímea, László testvére portálunk megkeresésére elmondta, nagyon nehéz volt számukra ez az egy év. 

– László Hollókőn a nagyszüleimnél lakott. Az eltűnésének a napján együtt díszítették a fát és készültek az ünnepekre, majd valamikor reggel 7 és 8 óra között László felvette a táskáját, kiment a kapu elé és annyit mondott, hogy jön mindjárt, de azóta sem jött vissza – idézte fel az akkori eseményeket megtörten Horváth Tímea, aki korábban portálunknak adott nyilatkozatához hasonlóan ezúttal is megerősítette, hogy nem tapasztalták semmilyen előjelét annak, hogy bármi baj történt volna.

Az eltűnt férfi felkutatására a család több keresést is szervezett az év elején

Ehhez a helyiek és a környékbeli települések önkéntesein kívül a rendőrség, valamint a Help Mentőkutyás Egyesület önkéntese is csatlakozott. Azonban a kutatások egyike sem vezetett eredményre. 

Horváth Tímea portálunknak elárulta: azóta a testvérének az ügye átkerült a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz. Így augusztusban a rendőrséggel közösen, civil önkéntesek nélkül, ismét tartottak egy keresést Hollókőn és annak külterületén. 

– Tudomásom szerint László környezetéből néhányan poligráf vizsgálaton estek át, de a rendőrség nem adott tájékoztatást a személyek kilétéről és a vizsgálat eredményeiről sem – mondta Horváth Tímea, aki nagyon nehezen viseli az állítása szerint lassan haladó rendőrségi eljárást és azt is, hogy az elmúlt egy évben senki nem állt elő információval a testvére eltűnésével kapcsolatban. Ezért most azt tervezik, hogy magánnyomozó segítségét veszik igénybe Horváth László felkutatásához.

A karácsony közeledtével még inkább rosszabb a helyzet

– Elég nagyot csalódtam az emberekben, mivel László barátai közül szinte senki, illetve a rokonaink se, de még a barátnője sem csatlakozott a felkutatására szervezett keresésekhez. Sajnos, megtapasztaltuk, hogy ugyan kíváncsiskodni szeretnek az emberek, de valóban segíteni már nem. Többektől hallottam az elmúlt egy évben, hogy László biztosan külföldre ment, de ez hülyeség, nem ment volna el egy szó nélkül. Mindezek nagyon rosszul érintik a családunkat. A karácsony közeledtével pedig még inkább rosszabb a helyzet, azt hiszem, nekünk ez már sosem lesz boldog ünnep – fogalmazott Horváth Tímea. Hozzátette: ennek ellenére a családjuk sosem fogja feladni a reményt és bíznak benne, hogy László egyszer hazatér majd hozzájuk. Éppen ezért ezúton is szeretnének megkérni mindenkit arra, hogy ha van bármilyen információja van a férfi eltűnésével kapcsolatban, akkor az vegye fel velük vagy a rendőrséggel a kapcsolatot és segítsen megtalálni őt.

Folyamatosak az eltűnt emberek felkutatására tett intézkedések

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, megkérdeztük, van-e újabb fejlemény az ügyben, amely esetleg segíthet felderíteni Horváth László körülményeinek eltűnését, esetleg lehetséges megtalálását. Ezzel kapcsolatban Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a jelenleg is folyamatban lévő körözési eljárást a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja, amelyben folyamatosak az eltűnt személy felkutatására tett intézkedések. 

– Tekintettel arra, hogy az eljárás jelenleg is folyamatban van, további tájékoztatást nem áll módunkban kiadni – hangsúlyozta Buda Gábor. 

Horváth László továbbra is szerepel az eltűnt személyek adatbázisában 

Horváth László jelenleg is szerepel a rendőrség Közérdekből nyilvános körözések- Eltűnt és ismeretlen helyen lévő személy elnevezésű adatbázisában. Ebből kiderül, hogy eltűnésekor sötétkék melegítőfelsőt és nadrágot, valamint bakancsot viselt. Az azóta eltelt egy évben, azonban életjelet nem adott magáról. Amennyiben valaki látja a férfit, vagy tud a tartózkodási helyéről, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon, valamint a 112-es segélyhívószámon tehet bejelentést!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában